Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Dubbelt så goda

Dubbelt så goda är spröda och ljuvliga kakor av nötmaräng som du fyller med en härlig smörkaffekräm. Kakorna är lite pilliga att göra men det är det väl värt för de är underbart goda och dina gäster kommer att älska dessa utsökta bakverk!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mal nötter och mandel i en mandelkvarn eller mixa i en matberedare. Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
  3. Klicka ut 70 teskedsstora klickar (för 35 st) på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
  4. Fyllning: Vispa ut majsstärkelsen i kaffet. Sjud 2-3 minuter under omrörning till en kräm. Låt svala och rör ner äggulan.
  5. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner kaffekrämen lite i taget i smörkrämen under omrörning.
  6. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm emellan. Förvaras i frys. Ta fram kort före servering.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 100 g hasselnötter (100 g motsvar ca 1 1/2 dl)
  • 100 g sötmandel (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 4 dl florsocker
  • 4 äggvitor
Fyllning
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • 1 äggula
  • 125 g smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 - 3/4 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer