Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Enkel

Bondkakor med smak av anis

Ljuvligt frasiga mandelkakor med smak av anis som är busenkla att tillaga och försvinnande goda. Den finhackade mandeln ger kakorna en underbar textur och en mild nötighet som gifter sig fint med smöret. Kakorna får en subtil lakritssmak av anisen och en ljuvlig sötma av den bärnstensfärgade lönnsirapen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 50 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka mandeln och mortla anisen. Rör smör, socker och sirap smidigt, gärna med elvisp. Rör ner mandel och anis. Blanda mjöl och bikarbonat rör ner och blanda ihop till en deg.
  2. Ta upp degen på arbetsbänken och forma till 2 rullar ca 15 cm långa (för ca 50 kakor). Vira in dem i plastfolie och lägg i kylskåp så att de blir kalla och går lätt att skära.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Skär degen med vass kniv i knappt 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktsofritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Byt gärna ut strösockret mot farinsocker.

Ingredienser

Portioner: ca 50
  • 1/2 dl sötmandel
  • 1 1/2 tsk anis
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk sirap
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2,5 dl motsvarar 150 g)
  • 1/2 tsk bikarbonat
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer