Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dukkah

Dukkah är en egyptisk kryddblandning baserad på rostade nötter. Strö kryddblandningen på olika sorters stekt eller grillat kött, på riset och tillagade grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rosta nötter och mandel på varsin del av en ugnsplåt i 10-15 minuter. Lägg hasselnötterna i en kökshandduk och gnugga dem fria från skalen.
  3. Rosta sesamfrö i 5-10 minuter, tills de blir gyllene. Rosta till sist koriander och spiskummin i 3-5 minuter.
  4. Låt allt svalna. Finfördela nötter, mandel och sesamfröna i en matberedare eller hacka nötterna med kniv och stöt fröna i en mortel.
  5. Stöt kryddorna i en mortel och blanda allting i en skål. Smaka av med salt och peppar. Förvaras svalt i burk med lock.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 2 dl hasselnötter eller valnötter
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl sesamfrön med skal
  • 2 msk korianderfrön eller malen koriander (2 msk frön motsvarar 2 tsk malen koriander)
  • 1 msk spiskummin
  • ev 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/3 tsk färskmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?