Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad majs med vispat limesmör

Förkokt majs finns på burk, i frysdisken eller bland grönsakerna! Här låter vi ett vispat smör med smak av med lime, chili och koriander smälta över den nygrillade majsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chili frukt.
  2. Vispa rumsvarmt smör luftigt med elvisp.
  3. Rör ner chili, finrivet skal av lime, färskpressad limejuice och finhackad koriander. Krydda med salt.
  4. Pensla förkokta majskolvar med olja. Grilla dem runt om tills de fått fin färg. Servera med smöret.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Tips

Smöret med asiatiska smaker är även toppen till fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • finrivet skal av 1 lime
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 2 msk finhackad koriander
  • 1 krm salt
  • 4 förkokta majskolvar
  • olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB