Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Flintastek med chilirostad majs och potatis

Ett recept perfekt för sommaren och grillen! För flintastek med chilirostad majs och potatis behöver du citron, honung, potatis, majskolvar, chilifrukt, lime och koriander. Kryddigt och rejält mättande.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sätt in en plåt i ugnen.
  3. Rostad majs och potatis: Skala och skär potatisen i grova bitar. Vänd dem i olivoljan i en bunke. Skär av majskornen från kolvarna och blanda dem med potatisen. Lägg allt på den varma plåten. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Smaksätt med chili, limejuice och koriander.
  4. Glaze: Riv av skalet från citronen och pressa den. Blanda citronskal, -juice, honung och svartpeppar i en skål.
  5. Skär 2–3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla köttet ungefär 15 cm över glöden i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 70°C. Vänd 5–6 gånger under grillningen. Pensla på citronpepparglazen mot slutet.
  6. Servera köttet med rostad majs och potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 flintastek
Citronpepparglaze
  • 1 citron
  • 2 msk honung
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Rostad majs och potatis
  • 4 skalade bakpotatisar eller sötpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 okokta färska eller frysta majskolvar
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk finhackad färsk koriander
Lägg till i inköpslistan