Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Söt mördegspaj med blåbär och vanilj

Ett fantastiskt recept på mördegspaj med blåbär och vanilj att servera till efterrätt. Du gör pajen av bland annat rismjöl, socker, äpple och vaniljkräm. Garnera den söta kakan med lime och blåbär!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Lägg mjöl och socker i en skål och blanda i margarinet till en smulig konsistens. Tillsätt skalat och fint rivet äpple. Arbeta ihop degen.
  3. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter (för 6 port) med mördegen och nagga bottnen. Grädda i ugn i 15-20 minuter. Låt bottnen svalna.
  4. Gör under tiden Vaniljkräm och Vispgrädde utan grädde och rör ihop dem.
  5. Strax innan serveringen, bred ut gräddkrämen på pajbotten. Lägg på blåbär. Dekorera med rivet limeskal.

Tips

I stället för att göra en stor paj, kan man fylla 8 små tartelettformar (ca 9 cm i diameter) med samma fyllning. Man kan naturligtvis också fylla pajerna med andra frukter och bär.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 1/2 dl rismjöl
  • 1 msk socker
  • 50 g mjölkfritt margarin
Fyllning
  • 1 äpple
  • vaniljkräm (se länk nedan under steg 4)
  • vispgrädde utan grädde (se länk nedan under steg 4)
  • rivet skal av 1 lime
  • 250 g blåbär
Lägg till i inköpslistan