Blåbärspaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Blåbärspaj

En lättlagad men ack så god och njutbar blåbärspaj. Så ut i skogen och plocka en liter blåbär som du lägger i botten på en form, strör klassisk smuldeg över och gräddar i ugn. Servera blåbärspajen ljummen med len marsansås, vispad grädde eller glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skölj och rensa bären. Blanda dem med socker och mjöl.
  3. Smält smöret till smuldegen. Rör ner socker och mjöl. Rör tills det blivit en deg. Låt svalna något.
  4. Bottna en pajform med blåbären. Smula över degen. Grädda pajen 15-20 minuter i ugnen.
  5. Till servering: Servera med marsansås, vispad grädde eller glass.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfrit smör och laktosfri vaniljvisp/grädde/glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett och servera med mjölkproteinfri ersättningsprodukt till vaniljvisp/grädde/glass.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l blåbär
  • 1 dl socker (drygt)
  • 2 msk vetemjöl
Smuldeg
  • 100 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
Till servering
  • marsansås
  • vispad grädde
  • eller glass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2142 kJ / 512 kCal