Blåbärspaj
![Blåbärspaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182602/cf_259/blabarspaj.jpg)
En lättlagad men ack så god smulpaj med blåbär. Så ut i skogen och plocka en liter blåbär som du lägger i botten på en form. Strö klassisk smuldeg över och grädda i ugn. Servera din blåbärspaj med ljummen med len vaniljsås, vispad grädde eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996
![Blåbärspaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182602/cf_259/blabarspaj.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Fyllning
1 l blåbär
1 dl socker (drygt)
2 msk potatismjöl
Smuldeg
150 g smör
3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
Till servering
marsansås
vispad grädde
eller glass
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfrit smör och laktosfri vaniljvisp/grädde/glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett och servera med mjölkproteinfri ersättningsprodukt till vaniljvisp/grädde/glass.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1942 KJ / 464 kCal
Fett22 g
Salt0.31 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g
Kommentarer
Alldeles för blaskig
Dan
2024-07-19Detta var/blev inte bra någonstans. Bara kladd och för tok för mycket blåbär räcker nog med hälften.
Peter
2024-07-14Väldigt vattning och för lite deg!
Johanna
2024-01-08