Blåbärspaj

Betyg 3.9 av 5.
807 personer har röstat
64
Blåbärspaj

En lättlagad men ack så god smulpaj med blåbär. Så ut i skogen och plocka en liter blåbär som du lägger i botten på en form. Strö klassisk smuldeg över och grädda i ugn. Servera din blåbärspaj med ljummen med len vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996

Blåbärspaj

Ingredienser

6 portioner

Fyllning

1 l  blåbär
1 dl  socker (drygt)
2 msk  potatismjöl

Smuldeg

150 g  smör
3/4 dl  socker
3 dl  vetemjöl

Till servering

marsansås
vispad grädde
eller glass

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfrit smör och laktosfri vaniljvisp/grädde/glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett och servera med mjölkproteinfri ersättningsprodukt till vaniljvisp/grädde/glass.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
807 personer har röstat

Kommentarer

Alldeles för blaskig

Dan

2024-07-19

Detta var/blev inte bra någonstans. Bara kladd och för tok för mycket blåbär räcker nog med hälften.

Peter

2024-07-14

Väldigt vattning och för lite deg!

Johanna

2024-01-08

Näringsvärde per portion

Energi1942 KJ / 464 kCal
Fett22 g
Salt0.31 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Glutenfri blåbärspaj
Betyg 4.8 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbär med citronzest
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knaprig blåbärspaj
Betyg 3.7 av 5.
113 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hallonpaj med kokossocker
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smulpaj
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smulpaj med blåbär och hallon
Betyg 3.9 av 5.
164 personer har röstat
Under 45 min att tillaga