Blåbärspaj
En lättlagad men ack så god smulpaj med blåbär. Så ut i skogen och plocka en liter blåbär som du lägger i botten på en form. Strö klassisk smuldeg över och grädda i ugn. Servera din blåbärspaj med ljummen med len vaniljsås, vispad grädde eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996
Ingredienser
6 portioner
Fyllning
1 l blåbär
1 dl socker (drygt)
2 msk potatismjöl
Smuldeg
150 g smör
3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
Till servering
marsansås
vispad grädde
eller glass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1942 KJ / 464 kCal
Fett22 g
Salt0.31 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g
Kommentarer
God, lite svårt att veta hur mycket blåbär man ska ha bara när man inte har våg
Magda
2024-08-22Jag hade 1,1/2dl havregryn i ochså och cs 500g blåbär det blev bra
Helena
2024-07-28Alldeles för blaskig
Dan
2024-07-19