Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vispgrädde - utan grädde

Ett perfekt recept på grädde utan laktos att servera som tillbehör till efterrätter. Du gör vispgrädden av gelatinblad, havrebaserad grädde, socker och vaniljsocker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter. Smält gelatinet i en tallrik i mikron eller i en tallrik över kokande vatten. Låt svalna en aning. Blanda det med lite av grädden.
  2. Vispa med elvisp havregrädde, socker och vaniljsocker. Häll försiktigt ner gelatinblandningen under omrörning. Vispa några minuter så att det blir luftigt.
  3. Låt stå svalt i ca 20 minuter innan servering.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 3 gelatinblad
  • 2 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?