Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sjörövartårta

Ett festligt recept på sjörövartårta att servera till kalas. Du gör tårtans botten av bland annat ägg, socker, mjöl och mjölk. Fyll och garnera med vaniljkräm, banan, blåbärssylt, digestive och roliga marsipanfigurer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
  3. Botten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt tårtbotten kallna på ett galler.
  5. Fyllning och garnering: Koka marsánkräm enligt förpackningens anvisning. Låt krämen kallna.
  6. Dela tårtbotten på mitten. Lägg den på ett fat eller bricka. Riv bitar av smörgåspapper och lägg under tårtbotten för att hålla fatet rent under garneringen.
  7. Bred krämen på tårtbotten. Skala och skiva bananerna och lägg på dem. Lägg på andra halvan av tårtbotten.
  8. Bred på blåbärssylten. Garnera tårtan med smulade digestive som sand och blåbär som hav. Gör egna marsipanfigurer och garnera med, t.ex. palmer och båtar (Ta bort smörgåspappret).

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Botten
  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
Fyllning och garnering
  • 4 dl marsánkräm eller vaniljkräm
  • 2 bananer
  • 3 dl blåbärssylt
  • digestivekex
  • 3 dl blåbär
  • marsipan figurer
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?