Glutenfri blåbärspaj

Betyg 4.8 av 5.
53 personer har röstat
7
Glutenfri blåbärspaj

Härlig blåbärspaj som bakas med glutenfri deg. I degen blandas havregryn och mandelmjöl med lite vaniljsocker. Blåbären blir precis lagom mjuka och saftiga när du gräddar den glutenfria pajen ca 30 minuter i ugnen.

Glutenfri blåbärspaj

Ingredienser

6-8 portioner
500 g blåbär
2 msk potatismjöl
1 dl socker

Deg

3 dl glutenfria havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Till servering

vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Kan man göra denna smulpaj "knäckig" genom att tillföra sirap i smulpajen?

Satu

2024-11-05

Hej Satu! Du kanske kan prova det här receptet istället med ändå använda blåbär. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-05

Fungerar det att dubbla receptet?

Anders

2024-08-15

Hej Anders! Det går bra att dubbla receptet, använd bara.en större form. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-08-15

Jättegod paj och enkel att göra ... minska dock sockermängden en aning och använder råsocker 🌟🌟🌟🌟🌟

Catarina

2024-01-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner utan serveringsföslag.
Energi1858 KJ / 445 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Blåbärspaj
Betyg 3.9 av 5.
857 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knaprig blåbärspaj
Betyg 3.7 av 5.
119 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Muggkaka med vanilj och mandel
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mandelvåfflor
Betyg 2.7 av 5.
259 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smulpaj med blåbär och hallon
Betyg 3.9 av 5.
174 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julstubbe med lingoncurd
Betyg 2.7 av 5.
185 personer har röstat
Över 60 min att tillaga