Glutenfri blåbärspaj
Härlig blåbärspaj som bakas med glutenfri deg. I degen blandas havregryn och mandelmjöl med lite vaniljsocker. Blåbären blir precis lagom mjuka och saftiga när du gräddar den glutenfria pajen ca 30 minuter i ugnen.
Ingredienser
6-8 portioner
500 g blåbär
2 msk potatismjöl
1 dl socker
Deg
3 dl glutenfria havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Till servering
vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner utan serveringsföslag.
Energi1858 KJ / 445 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan man göra denna smulpaj "knäckig" genom att tillföra sirap i smulpajen?
Satu
2024-11-05Hej Satu! Du kanske kan prova det här receptet istället med ändå använda blåbär. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-05Fungerar det att dubbla receptet?
Anders
2024-08-15Hej Anders! Det går bra att dubbla receptet, använd bara.en större form. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-15Jättegod paj och enkel att göra ... minska dock sockermängden en aning och använder råsocker 🌟🌟🌟🌟🌟
Catarina
2024-01-09