Glutenfri blåbärspaj

3
0
Glutenfri blåbärspaj

Härlig blåbärspaj som bakas med glutenfri deg. I degen blandas havregryn och mandelmjöl med lite vaniljsocker. Blåbären blir precis lagom mjuka och saftiga när du gräddar den glutenfria pajen ca 30 minuter i ugnen.

Skriv ut
Glutenfri blåbärspaj

Ingredienser

6-8
500 g blåbär
2 msk potatismjöl
1 dl socker

Deg

3 dl glutenfria havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Till servering

vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfritt serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Välj mjölkproteinfria serveringsförslag.
Gör äggfri: välj äggfritt serveringsförslag.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner utan serveringsföslag.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1858 KJ / 445 kCal
Fett 23 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept