Vegansk vaniljkräm
Snabblagat recept på härlig vegansk vaniljkräm som passar perfekt till olika bakverk och efterrätter. Du gör krämen av bland annat socker, havrebaserad grädde och vaniljsocker.
Ingredienser
3 dl
2 msk majsstärkelse
1 - 1 1/2 msk strösocker
1 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 1/2 dl havrebaserad dryck
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir den tillräckligt hård att ha som fyllning inuti en tårta?
Åsa
2024-03-21Hej Åsa! Jag kan inte riktigt svara på det men om du tar bort 1/2 dl av havredrycken till att börja med, så kan du ju spä såsen när den är kall, om den skulle bli för tjock. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-21+ skal från en citron = perfekt! Tack för tips!
Lisa
2024-01-20Mycket god och tack för tipset om rivet citronskal, höjer verkligen smaken. Använde till frukttårta.
Sonja
2022-01-15