Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Soppa på butternutpumpa och yoghurt 

Koka ihop en smarrig soppa med butternutpumpa! Soppan blir härligt krämig, söt och nötig med pumpan som dessutom ger en riktigt härlig färg. Krydda med lök och chili för lite sting och servera med en klick yoghurt och rostade pinjenötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar.
  2. Skala och hacka löken. Hacka chilin. Fräs lök och chili i olja i en panna med höga kanter tills löken börjar bli genomskinlig.
  3. Tillsätt pumpan och fräs i ca 3 minuter till. Tillsätt vattnet. Koka tills pumpan är mjuk.
  4. Mixa soppan med en stavmixer. Tillsätt grädde, yoghurt, rödvinsvinäger koka upp soppan och smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten till önskad konsistens.
  5. Till servering: Servera med en klick yoghurt och lite rostade pinjekärnor.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg butternutpumpa
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1/2 hackad chili
  • 4 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl rysk yoghurt (17%)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Till servering
  • yoghurt
  • rostade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer