Soppa på butternutpumpa och yoghurt
Koka ihop en smarrig soppa med butternutpumpa! Soppan blir härligt krämig, söt och nötig med pumpan som dessutom ger en riktigt härlig färg. Krydda med lök och chili för lite sting och servera med en klick yoghurt och rostade pinjenötter.
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg butternutpumpa
1 finhackad schalottenlök
1/2 hackad chili
4 dl vatten
1 dl grädde
1 dl rysk yoghurt (17%)
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Till servering
yoghurt
rostade pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt och pinjenötter till servering.
Energi885 KJ / 212 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mindre rödvinsvinäger skulle jag säga.
Nora
2024-02-10