Soppa på butternutpumpa och yoghurt 

0
0 Klimatsmart
Soppa på butternutpumpa och yoghurt 

Koka ihop en smarrig soppa med butternutpumpa! Soppan blir härligt krämig, söt och nötig med pumpan som dessutom ger en riktigt härlig färg. Krydda med lök och chili för lite sting och servera med en klick yoghurt och rostade pinjenötter.

Skriv ut
Soppa på butternutpumpa och yoghurt 

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg
butternutpumpa
1
finhackad schalottenlök
1/2
hackad chili
4 dl
vatten
1 dl
grädde
1 dl
rysk yoghurt (17%)
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar

Till servering

yoghurt
rostade pinjenötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt och pinjenötter till servering.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 885 KJ / 212 kCal
Fett 15 g
Salt 1 g
Kolhydrater 14 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept