Soppa på butternutpumpa och yoghurt 

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1Klimatsmart
Soppa på butternutpumpa och yoghurt 

Koka ihop en smarrig soppa med butternutpumpa! Soppan blir härligt krämig, söt och nötig med pumpan som dessutom ger en riktigt härlig färg. Krydda med lök och chili för lite sting och servera med en klick yoghurt och rostade pinjenötter.

Soppa på butternutpumpa och yoghurt 

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg  butternutpumpa
1   finhackad schalottenlök
1/2   hackad chili
4 dl  vatten
1 dl  grädde
1 dl  rysk yoghurt (17%)
1 msk  rödvinsvinäger
salt
peppar

Till servering

yoghurt
rostade pinjenötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt och pinjenötter till servering.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Mindre rödvinsvinäger skulle jag säga.

Nora

2024-02-10

Näringsvärde per portion

Energi885 KJ / 212 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtsås med tahini och citron
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med pumpa och chili
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålsgratäng med frasigt bröd
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brownies med yoghurtswirl
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vanilj- och hallonrutor med kardemummayoghurt
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga