Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladvåfflor med grädde och bär

Krispiga våfflor med delikat choklad, hur kan det bli fel? I den här chokladvåfflan blandar du ner riven mörk choklad i smeten innan de gräddas gyllenbruna i våffeljärnet. Så gott, och så enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao och salt. Rör i det smälta smöret, vispgrädde och ägg till en jämn smet. 
  2. Riv chokladen på ett rivjärn och blanda ner i våffelsmeten. 
  3. Värm ett våffeljärn och lägg på en klick smör. Häll i smet och grädda till gyllenbruna våfflor.  
  4. Topping: Vispa grädden tillsammans med socker. 
  5. Servera våfflorna med grädde och färska bär.

För alla

Fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier MåVäl.

Ingredienser

Portioner: 4
Våfflor
  • 4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 100 g smält, laktosfritt smör
  • 6 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 ägg
  • 150 g laktosfri, mörk choklad
Topping
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 msk socker
  • färska bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4466 kJ / 1067 kCal