Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Dill- och kaprissill

Vid många traditioner har sillen en given plats på bordet. Överraska gästerna i år med en ny, spännande sillsmak – här blandas dill och kapris med rödlök, svartvinbärsgelé och chilisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Smält gelén i en kastrull och tillsätt chilisås och ättikssprit. Vispa till en jämn sås. Blanda ner löken och kaprisen och låt svalna.
  3. Häll av sillfiléerna i en sil. Spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Skär dem i ca 2 cm stora bitar och blanda ner i såsen. Låt gärna stå minst 1 dag i kylskåp.
  4. Till servering: Strax innan servering, hacka dillen och vänd ner den i sillen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 rödlök
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk ättiksprit
  • 3 msk kapris
  • 1 burk matjessill (1 burk motsvarar 570 g)
Till servering
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 743 kJ / 178 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer