Kryddig helgkalkon

Den här kryddiga kalkonen behöver lång tid på sig i ugnen för att fånga upp smakerna från äpple, honung och soja och är därför exemplarisk att avnjuta på den lediga helgen. Till fågeln serverar du en gräddig sås, potatis och picklade grönsaker.

Ingredienser
8 portioner
3 kg kalkon
50 g smör eller margarin
2 msk flytande honung
2 msk soja
1 apelsin (rivet skal och saft)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 äpplen
Sås
2 dl hönsbuljong
3 dl grädde
majsstärkelse
svartvinbärsgelé
salt
peppar
Till servering
hasselbackspotatis
picklade grönsaker
Gör så här
00:05:00
00:15:00
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alltid minst en gång varje jul hela familjens favori
Annette
2024-01-06Fantastiskt god, gjort den flera gå ger!
Lise-lotta
2020-01-05