Somunbröd

Somunbröd härstammar från Balkan och är ett mjukt och luftigt pitaliknande bröd som även kallas för lepinje. Bröden passar till det mesta, men serveras med fördel tillsammans med nystekta ćevapčići.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Gör så här
00:20:00
00:05:00
00:45:00
00:30:00
00:15:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1233 KJ / 295 kCal
Fett3 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein8 g
Kommentarer
Varför har ni inte kommenterat på Kent och Nadjas reaktion????
Magnus
2025-07-01Hej Magnus! Nu har vi svarat på Kent och Nadjas kommentarer. Vi har lite semestertider här i ICA köket, så vi ligger lite efter med att svara, vi ber om ursäkt för det:-) Prova gärna att baka bröden, de blir mycket goda. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-08Det vore bra om mjölet angavs i gram. Nu måste ICAs provkök ha använt ett mjöl med en osedvanligt hög vätskeipptagningsförmåga.
Kent
2025-06-27Hej Kent! Det är 600 g mjöl, jag ska skriva in vikten i receptet. Det blir en lös deg, men resultatet blir fina, luftiga bröd. Jag provbakade dem idag och jag använde vanligt vetemjöl. hoppas du provar dem. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-07Visst måste det blivit knas med mjölmängden? 10 dl till 5,5 dl degvätska blir ju bara geggamoja… 😅
Nadja
2025-06-20Hej Nadja! Jag provbakade receptet idag. Det blir absolut en lös deg, men det blir också superfina, luftiga bröd. Jag följde receptet, förutom att jag mjölade händerna ordentligt när jag gjorde bollar av degen. Jag ska skriva in det i receptet. Prova dem vet jag:-) Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-07