Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Snittar med gravad lax, citron och rostade solroskärnor

Panik över vad du ska bjuda gästerna på? Lugn, här är ett enkelt recept på små munsbitar av råcrostini med gravad lax och en frisk smak av citron. Perfekt att bjuda på när du vill ha något lätt och festligt som också går snabbt att svänga ihop.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela varje laxskiva på längden, snurra runt pekfingret och lägg på crostinin. Salta och peppra efter smak.
  2. Strö på med rostade solrosfrön och rivet citronskal.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 skivor gravad lax
  • 1 citron
  • 2 msk rostade solroskärnor
  • salt och peppar efter smak
  • 6 st rågcrostini med chili
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 440 kJ / 105 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer