Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pastasallad med kassler

Pastasallad med strimlad kassler till lunch, middag eller picknick? Pastan och kasslern får en härlig krämighet när de vänds ner i den kalla såsen som du enkelt gör på gräddfil och senap. Salladen fyller du ut med söt majs och krispig gurka i bitar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av pastan med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skär kasslern i tunna strimlor. Låt majsen rinna av. Skölj och tärna gurkan smått.
  3. Smaksätt gräddfilen med salt och peppar samt gärna senap.
  4. Vänd ner pasta, kassler, majs och gurka. Servera pastasalladen med bröd.

För alla

Pastasallad med kassler innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: Koka glutenfri pasta om du inte tål gluten och välj ett glutenfritt bröd.
Gör mjölk- och laktosfri: Gräddfilen kan ersättas med sojabaserad naturell färskost utrörd i lite solhavre.

Tips

Salladen är mycket bra att ha med som picknickmat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 500 g kassler
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 gurka
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm peppar
  • 2 msk senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2468 kJ / 591 kCal
Fett: 10,9 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer