Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med vindruvsallad och potatis

Denna kassler med vindruvssallad och potatis är en hälsosamt god och lättlagad middag värd att prova. Du lägger upp den skivade kasslern tillsammans med den kokta potatisen och serverar med en krämigt smaskig sallad på vindruvor, gräddfil och senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa eller skölj potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skär kasslern i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Skölj och halvera vindruvorna.
  2. Smaksätt gräddfilen med senap, salt och mald vitpeppar. Vänd ner vindruvorna. Lägg en klick vindruvssallad på varje kasslerskiva.
    Servera kasslern med potatis, grönsallad och bröd.

För alla

Byt ut gräddfilen mot 1 dl äkta majonnäs utrörd i 1/2 dl vatten om du inte tål mjölk eller laktos (för 4 port).

Tips

Blanda gärna ner 1 knippa hackad gräslök i salladen för extra smak (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 500 g kassler
  • 300 g kärnfria vindruvor gärna både gröna och blå
  • 2 dl gräddfil
  • 2 1/2 msk senap
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2374 kJ / 568 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer