Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasallad med rökt skinka och italiensk vinägrett

Frisk och grann pastasallad med rökt skinka och italiensk vinägrett. Härligt fräscha smaker av skinka, avokado, rädisor, gurka, tomater, majs, champinjoner och paprika. Salladen är dessutom en riktig fröjd för ögat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag och spola den kall.
  2. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Häll av majsen.
  3. Ansa, sköjl, kärna ur och skär grönsakerna i önskade bitar/strimlor.
  4. Lägg upp pasta, sallad, skinka och grönsaker i grupper på ett fat.
  5. Vinägrett: Blanda olja, vinäger, salladskrydda och smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera pastasalladen med vinägretten.

För alla

Rätten är fri från laktos-, mjölkprotein- och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.

 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port valfri pasta
  • 1 påse färdigskuren sallad
  • 300 g strimlad rökt skinka
  • 1 burk majs
  • 1 knippe rädisor
  • 1 paprika
  • 1/2 gurka
  • 10 champinjoner
  • 2 avokado
  • 250 g cocktailtomater
Vinägrett
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 msk italiensk salladskrydda
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3195 kJ / 764 kCal
Fett: 38 g
Läs mer om näringsvärden