Somrig laxlasagne

Somrig laxlasagne, en pastaklassiker med lax till fyllning och lite sambal oelek för det extra stinget. Laxfiléer som varvas med en krämig sås på smör, grädde och ost hamnar högt på gilla-listan och med lasagneplattor däremellan är måltiden komplett.

Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilè (skuren i tunna schnitzlar)
250 g broccoli
250 g blomkål
olivolja
4 skivade tomater
1 gul lök
ev 1 vitlök
200 g färska pastaplattor
Gratängsås
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
muskot
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 tsk sambal oelek
För alla
Rätten innehåller gluten, ägg och laktos.
Gör glutenfri: Ersätt vetemjöl med maizena, använd glutenfria pastaplattor.
Gör äggfri: Använd äggfria pastaplattor.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör så här
Tips
Det går utmärkt att förbereda dagen innan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde med varmröktlax för extra kryddning. Bästa lasagnen vi gjort!
Kristina
2020-06-08Är det bara jag som tycker att det tarvas litet mer sås?
Mikael
2014-10-14Hela familjen tyckte detta vare mycket gott. Följde receptet och blev jätte gott.
Mari
2014-02-23