Somrig laxlasagne

Somrig laxlasagne, en pastaklassiker med lax till fyllning och lite sambal oelek för det extra stinget. Laxfiléer som varvas med en krämig sås på smör, grädde och ost hamnar högt på gilla-listan och med lasagneplattor däremellan är måltiden komplett.

Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilé (skuren i tunna schnitzlar)
250 g broccoli
250 g blomkål
olivolja
4 skivade tomater
1 gul lök
ev 1 vitlök
200 g färska pastaplattor
Gratängsås
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
muskot
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 tsk sambal oelek
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stJag brukar göra med räkor och kräftor och mindre lax. Och lite mer sås. Supergott! Och som någon skrev, lite dill ska jag lägga till nästa gång.:-)
Camilla
Gjorde med varmröktlax för extra kryddning. Bästa lasagnen vi gjort!
Kristina
Är det bara jag som tycker att det tarvas litet mer sås?
Mikael
Hela familjen tyckte detta vare mycket gott. Följde receptet och blev jätte gott.
Mari
Jag har nu testat detta. Mitt i vintern, med djupfryst lax och grönsaker. Det gick också bra. Fast jag funderar på citron, dill, räkor..... Tja, byta en del av sakerna mot andra helt enkelt. Gott var det i vilket fall. :)
Cathryn
Jättegod lasagne med sting i smaken. Jag la till riven palsternacka och morot förutom broccoli och blomkål.
Katarina