Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vanilj- & basilikamarinerade bär med mascarponeglass

En spännande blandning av smaker blandas i den här härliga glassdesserten. Äkta vaniljstång ger mycket smak som gifter sig väl med färska hallon, blåbär och jordgubbar. Basilika ger denna dessert en egen touch!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet med en kniv.
  2. Sjud försiktigt den kluvna vaniljen och dess innehåll tillsammans med vinet i en kastrull i 5 minuter.
  3. Blanda lagen med bären, florsockret och basilikabladen. Ställ kallt och låt marinera i minst en timme.
  4. Servera med glassen och ringla lite olivolja på toppen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt glass mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Recept och bild från Carte d´Or.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vaniljstång (gärna Tahitivanilj)
  • 1 dl sött vitt vin
  • 2 dl färska blåbär
  • 2 dl färska hallon
  • 2 dl färska jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • 1 näve basilikablad
  • glass (gärna Carte D'Or Crema di Mascarpone)
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?