Yoghurtpanacotta med jordgubbar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Yoghurtpanacotta med jordgubbar

Mild och krämig yoghurtpanacotta med jordgubbar är en välsmakande och enkel dessert. Vaniljstång och nyttig honung ger en suverän smakupplevelse. Färska, lättsockrade jordgubbar ger rätten en tilltalande touch.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Häll grädde, honung och halverad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. Låt det koka upp. Ta den från värmen. Ta upp vaniljstången.
  3. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma gräddmjölken. Låt svalna.
  4. Rör ner yoghurten. Fördela smeten i 4 glas (för 4 port). Ställ dem kallt tills de stelnat.
  5. Servera med lättsockrade färska jordgubbar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 vaniljstång eller vaniljsocker (1 vaniljstång motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
  • 2 dl mild naturell yoghurt
  • 1 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan