Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerade jordgubbar

Frisk och effektfull dessert. Marinerade jordgubbar kokas i en lag av vin, vatten och vaniljstång. Låt ligga ett dygn i marinaden och servera dem riktigt kalla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vin, vatten, socker och vaniljstång i en kastrull. Koka ihop ca 15 minuter. Låt kallna.
  2. Skär jordgubbarna i klyftor och lägg ner dem i marinaden. Ställ dem kallt och låt dem gärna ligga ett dygn i marinaden.
  3. Servera jordgubbarna kalla

För alla

Rätten är gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 liter små jordgubbar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 541 kJ / 129 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden