Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sommarpaj från Sicilien

Sommarpaj från Sicilien är en smakrik och mättande paj med ingredienser som svarta oliver, parmesanost, kvarg, sardeller och basilika. Den goda sommarfräscha pajen serveras med en härlig sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka samman vetemjöl, färskriven parmesanost och margarin eller smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Picka skalet med en provsticka. Grädda i ca 15 min. Låt pajskalet kallna.
  4. Mixa sardeller, basilika, kvarg och svartpeppar i en matberedare. Bred ut krämen i pajskalet. Skölj och skiva tomater.
  5. Lägg tomatskivorna på krämen och strö över oliverna. Servera pajen med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
  • 1 burk sardeller (à ca 55 g)
  • 1/2 knippa basilika
  • 1 burk kvarg gourmet (à 250 g)
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 tomater
  • 20 svarta oliver
  • sallad
  • gurka
Lägg till i inköpslistan