Små laxägg

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Små laxägg

Ett lyxigt och förträffligt gott tilltugg som du snabbt kan sno ihop. Du finhackar den gravade laxen och blandar den med frisk kvarg, vitlök och lime. De små mjuka laxäggen tillsammans med den krispiga crostinin blir en utmärkt kombination.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Små laxägg

Ingredienser

12 st
100 g  gravad lax
4 msk  kvarg gourmet (10%)
1/2   pressad vitlöksklyfta
rivet skal av 1/2   lime
1/2 krm  salt
1 msk  hackad persilja
12   crostini

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crostinin.
I  övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd till crostini.
Gör mjölkfri: byt kvarg till mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi150 KJ / 36 kCal

Testa liknande recept

Chokladmousse med kvarg och vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprikaägg
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxbollar med soltorkade tomater
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin- och vallmokaka
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga