Små laxägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Små laxägg

Ett lyxigt och förträffligt gott tilltugg som du snabbt kan sno ihop. Du finhackar den gravade laxen och blandar den med frisk kvarg, vitlök och lime. De små mjuka laxäggen tillsammans med den krispiga crostinin blir en utmärkt kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka laxen. Blanda lax, kvarg, vitlök, limeskal och salt.
  2. Forma till 12 små bollar (för 12 st). Strö över persilja. Hit kan man förbereda.
  3. Servera laxäggen på färdiga crostini.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crostinin.
I  övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd till crostini.
Gör mjölkfri: byt kvarg till mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 100 g gravad lax
  • 4 msk kvarg gourmet (10%)
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1/2 lime
  • 1/2 krm salt
  • 1 msk hackad persilja
  • 12 crostini
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 150 kJ / 36 kCal
Läs mer om näringsvärden