Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sommarhjärta

Sommarhjärta är en underbar och ljuvlig efterrättspaj till sommarens alla festligheter. Pajen har en underbar fyllning av mascarponeost, crème fraiche och malen kardemumma och garneras med solmogna jordgubbar!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen 225ºC.
  2. Pajskal: Nyp samman smör, vetemjöl och socker. Knåda in vatten. Alternativt kör allt i en matberedare. Låt degen vila i kyl i ca 15 minuter och tryck därefter ut den i en hjärtformad pajform med löstagbar botten. Klä kanten med en folieremsa. Grädda pajskalet i ca 10 minuter. Låt svalna.
  3. Fyllning: Rör samman mascarponeost och crème fraiche med florsocker och malen kardemumma. Bre ut smeten i pajskalet när det svalnat.
  4. Skiva jordgubbar och tryck ner dem snett i ett cirkelformat mönster som utgår från mitten.
  5. Sikta över florsocker vid servering och garnera gärna med en vacker nyponros.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajskal
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk malen kardemumma
Garnering
  • 1 l jordgubbar
  • florsocker
  • ev 1 ros (nyponros)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?