Sommarhjärta
Sommarhjärta är en underbar och ljuvlig efterrättspaj till sommarens alla festligheter. Pajen har en underbar fyllning av mascarponeost, crème fraiche och malen kardemumma och garneras med solmogna jordgubbar!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
8 portioner
Pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk socker
3 msk vatten
Fyllning
250 g mascarponeost
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1 msk malen kardemumma
Garnering
1 l jordgubbar
florsocker
ev 1 ros (nyponros)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har bakat denna i flera år. En favorit bland alla åldrar i min familj. Fördelen är att den inte är så söt så smaken av mascarpone går igenom. Vill man ha den sötare addera bara lite mer florsocker i smeten. Vid något tillfälle har smeten blivit rinnig i stället för fast. Detta räddar man genom att göra smeten fluffig igen med en elvisp. Passar även bra med andra färska bär om man inte har jordgubbar till hands. Bästa desserten ever! Vi äter den vid morsdag, midsommar grillkvällar mm
Stina
2021-05-30Recepten gav mig tanke på att baka & fira alla hjärtans dag med mamma och pappa planerat en ny projekt för att ta några fina föräldrar bild sedan ska jag använda en röd rosé istället allt blir rött för alla hjärtans dag.Bilden på mina föräldrar ska sparas som en viktig minne minnas denna stunden & mina föräldrar önskar en bra fin alla hjärtans dag & till en början på sommar till alla föräldrar.
Manar
2020-01-29Hej Manar! Det låter som en riktigt bra idé. Dina föräldrar kommer säkert uppskatta att få fira alla hjärtans dag med dig och fika med denna goda tårta! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-30Helt sagolik. Har gjort denna paj flera gågnger och blir lika imponerad av den varje gång. Toppenrecept helt enkelt.
Kent
2007-05-29