Crema al Mascarpone

32
1
Crema al Mascarpone

Superb dessert med krämig mascarponeost, fruktiga aprikoser, syrliga jordgubbar och söta mandelbiskvier. Du kan med fördel hälla en skvätt kirsh över frukterna, toppa sedan med kanel och rivet limeskal. En förtjusande efterätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002

Crema al Mascarpone

Ingredienser

4 portioner
2 ägg
1/2 dl strösocker
275 g mascarponeost
rivet skal och juice från 1 limefrukt
10 aprikoser eller persikor (10 aprikoser motsvarar 3 persikor)
1/2 l jordgubbar
2 dl mandelbiskvier

Garnering

malen kanel
limeskal

För alla

Crema al mascarpone är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk.

Gör så här

Tips

Häll gärna en skvätt kirsch eller konjak över frukterna innan mascarponeblandningen skedas på.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentar

Veronica

2006-01-14

Snabb och enkel och gästerna trodde att då den var så god måste den ha tagit lång tid att göra