Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Crema al Mascarpone

Superb dessert med krämig mascarponeost, fruktiga aprikoser, syrliga jordgubbar och söta mandelbiskvier. Du kan med fördel hälla en skvätt kirsh över frukterna, toppa sedan med kanel och rivet limeskal. En förtjusande efterätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skilj gulor och vitor. Spara vitorna.
  2. Vispa äggulor och socker några sekunder. Tillsätt mascarpone och vispa tills smeten blir vit och luftig. Smaksätt med limejuice och skal.
  3. Vispa äggvitorna till hårt, vitt skum och vänd försiktigt ner det i mascaroneblandningen.
  4. Kärna ur och klyfta aprikoserna. Snoppa och klyfta jordgubbarna. Fördela dem och mandelbiskvierna i 4 dessertskålar (för 4 port).
  5. Skeda över mascarponeblandningen och ställ i kylen tills desserten bir riktigt kall, ca 30 minuter. Krämen kommer att tjockna lätt.
  6. Garnering: Pudra desserten med lite kanel och garnera gärna med lite rivet limeskal före serveringen.

För alla

Crema al mascarpone är fri från gluten men innehåller ägg och mjölk.

Tips

Häll gärna en skvätt kirsch eller konjak över frukterna innan mascarponeblandningen skedas på.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 275 g mascarponeost
  • rivet skal och juice från 1 limefrukt
  • 10 aprikoser eller persikor (10 aprikoser motsvarar 3 persikor)
  • 1/2 l jordgubbar
  • 2 dl mandelbiskvier
Garnering
  • malen kanel
  • rivet limeskal
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?