Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Honungssötad mascarpone med frukt och amaretto

En riktigt smarrig och krämig efterrätt med smak av Italien. Du doppar frukt som jordgubbar och persikor i härligt honungssötad mascarpone och amaretto. En riktig kanondessert!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop mascarponeosten och honung. Lägg upp i en skål. Ringla ev lite extra honung över.
  2. Servera färska jordgubbar, fruktklyftor och savoiardikex på ett fat. Häll upp amaretto i ett likörglas.
  3. Doppa kex och frukt i amaretto och mascarpone.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ask mascarponeost (à 250 g)
  • 2 msk flytande honung
  • 12 savoyardikex eller liknande kex
  • ca 1 l jordgubbar
  • 4 persikor nektariner eller plommon
  • Amaretto (mandellikör)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer