Honungssötad mascarpone med frukt och amaretto

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
0
Honungssötad mascarpone med frukt och amaretto

En riktigt smarrig och krämig efterrätt med smak av Italien. Du doppar frukt som jordgubbar och persikor i härligt honungssötad mascarpone och amaretto. En riktig kanondessert!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Honungssötad mascarpone med frukt och amaretto

Ingredienser

4 portioner
1   ask mascarponeost (à 250 g)
2 msk  flytande honung
12   savoiardikex eller liknande kex
ca 1 l  jordgubbar
4   persikor nektariner eller plommon
amaretto (mandellikör)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kexen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Passionstiramisu
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu för många
Betyg 2.6 av 5.
518 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasstårta tiramisu
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mascarpone & albicocca (nektariner med mascarpone)
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga