Honungssötad mascarpone med frukt och amaretto

12
0
Honungssötad mascarpone med frukt och amaretto

En riktigt smarrig och krämig efterrätt med smak av Italien. Du doppar frukt som jordgubbar och persikor i härligt honungssötad mascarpone och amaretto. En riktig kanondessert!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Honungssötad mascarpone med frukt och amaretto

Ingredienser

4 portioner
1 ask mascarponeost (à 250 g)
2 msk flytande honung
12 savoiardikex eller liknande kex
ca 1 l jordgubbar
4 persikor nektariner eller plommon
amaretto (mandellikör)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kexen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer