Sommarfrallor

Nybakta morgonfrallor på fem minuter? Jodå, bara du förbereder degen kvällen innan och sätter in i kylen så har du färska frallor på morgonen på ett litet kick!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi565 KJ / 135 kCal
Fett1 g
Salt0.35 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
18 stFick vara i kylskåpet 22 timmar. Skar i 20 bitar och gräddade 25 min. Kan skäras i färre bitar. Blandat rågsikt, vetemjöl vår och grahamsmjöl. Kan göras bättre men rätt goda.
Monika
Enkelt och smidigt recept! Och minimal ansträngning på morgonen för att få nybakta frallor. Läste kommentarerna nedan och tog 5+5 dl av rågsikt och vetemjöl, det blev bra! Dubblerade också mängden salt, men man hade nog kunnat trippla den om man vill. Hällde även på lite extra olivolja mot slutet. Blev gott! Mycket uppskattat av alla.
Sara
Bakar alltid dessa frallor. Kan varieras i det oändliga beroende på vad man har hemma. Jag brukar byta 1 dl vetemjöl mot graham. Lägger t ex i rivna äpplen, morötter eller zucchini, blir väldigt saftigt o gott. Man kan också lägga i russin.
Yvonne
Gott att börja morgonen med om man har lite plats över i kylen och tid kvällen innan att sätta degen. Jag har prövat att byta ut ett par deciliter av vetemjölet till havregryn. Det går också bra och blir jättegott.
Carina
Behöver lite mer salt, annars bra. Mängderna mjöl/vätska stämmer (mäter i gram, ej dl) och degen jäser fint både i kylen och i ugnen. Jag ersatte en dl vetemjöl med grovmalt rågmjöl.
Ingrid
Goda! Undrar om det går att spara hälften av degen till nästa morgon?
Jenny
Hej Jenny! Vi rekommenderar inte att spara deg till dagen efter. Det finns en risk att degen blir överjäst om du låter degen stå ytterligare en natt. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag läste Ronnies recension nedan och tog 3 dl mindre mjöl. Första omgången tyckte jag inte smakade så mycket. Så i andra omgången använde jag olivolja, lite mer salt och lite torkad rosmarin. Jäklar (sorry for my bad french!) så gott det blev. Jag kommer aldrig mer att köpa minibaguetter, utan baka dessa himmelskt goda och fantastiskt enkla frallor i min version att ha med till soppluncherna framöver!
Karin
Andra gången jag provade tog jag bort 3 dl (!) mjöl och då blev det riktigt bra och så som ni skrev att resultatet skulle bli. Första gången kände jag inte efter utan gjorde som det stod - men: för mycket mjöl i receptet. Så; jag lärde mig mycket. Men receptet måste vara tokigt. Men frallorna blev älskade!
Ronnie
Hej och tack för receptet! Jag har följt receptet men degen blev inte bra då balansen mellan 5 dl vatten och 7 dl vetemjöl + 5 dl rågsikt (totalt 12 dl) gör att degen blir ovanlig torr och förstörd.
Mahdokht
Hej Mahdokht! Vad tråkigt att höra att degen inte blev bra. Ibland kan mjölet packas hårt under transport och därför är det bra att "lufta" mjölet innan man tar av det. Dvs du kan hälla mjölet i en bunke och sedan ta med dl-mått därifrån. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Galet goda, bästa receptet!
Annie