Solgul soppa på paprika och morot
Denna vackert gula soppa är härligt mättande och god. Soppans ingredienser är bland annat potatis, morötter, chili och ingefära. Solgul soppa på paprika och morot tillagar du på mindre än 30 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000
Ingredienser
4 portioner
3 potatisar (gärna mandelpotatis)
1 morot
2 vitlöksklyftor
2 gula paprikor
1/2 chilifrukt
olja
1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 msk färsk ingefära
pressad limesaft
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi398 KJ / 95 kCal
Fett2 g
Salt2.15 g
Kolhydrater15 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gillade soppan och det gjorde även barnen. Gjorde den inte så stark då ettåringen skulle få äta också men den var god ändå. Ett gott bröd och creme fraishe till så var det toppen.
Hanna
2015-09-14Den var god! Men den var inte tillräckligt tjock tycker jag. Jag gjorde dubbel sats; det kanske är svårare för den att koka ihop och bli tjock om jag har i 2 liter buljong istället för en. Kryddade även för mycket så det behövs många klickar yoghurt till, men det var ju gott!
Eva
2014-11-05God soppa som man kan variera sin smak på och enkel att göra
Maud
2008-05-15