Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Solgul soppa på paprika och morot

Denna vackert gula soppa är härligt mättande och god. Soppans ingredienser är bland annat potatis, morötter, chili och ingefära. Solgul soppa på paprika och morot tillagar du på mindre än 30 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka potatis, morot och vitlöksklyftor. Skölj, kärna ur och skär paprika och chilifrukt i bitar. Fräs alltsammans i lite olja.
  2. Häll på buljongen och koka alltsammans mjukt. Mixa soppan slät.
  3. Riv ner ingefäran, hetta upp soppan igen och smaka av med lime, salt och peppar.
  4. Servera med finstrimlat limeskal, några tunna ringar chilifrukt och grön kvist (gärna koriander). Är soppan riktigt stark blir det gott med en klick crème fraiche eller matlagningsyoghurt på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 potatisar (gärna mandelpotatis)
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula paprikor
  • 1/2 chilifrukt
  • olja
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk färsk ingefära
  • pressad limesaft
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 398 kJ / 95 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB