Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ingefärsmarinerad lax

I det här receptet på ingefärsmarinerad lax gravar du din egen lax i ett dygn med syltad ingefära, chili, lime, salladslök och olja. Laxen får en himmelskt god smak och är en höjdare på jul- och buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i strimlor. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Skär ingefära, salladslök och 1/3 av limen i tunna skivor. Lägg det i en bunke.
  2. Riv skalet och pressa juicen ur resten av lime. Blanda det med olja, lag från den syltade ingefäran och salt.
  3. Häll det över blandningen. Vänd runt. Täck och ställ i kylen ca 1 dygn. Vänd runt några gånger.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 300 g skinn- och benfri laxfilé (fryst i minst 2 dygn, t ex stjärtbit från laxsida som gravas)
  • 3/4 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 bitar syltad ingefära
  • 1 salladslök
  • 1 1/2 lime
  • 2 tsk lag från den syltade ingefäran
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer