Solgul soppa på paprika och morot

Denna vackert gula soppa är härligt mättande och god. Soppans ingredienser är bland annat potatis, morötter, chili och ingefära. Solgul soppa på paprika och morot tillagar du på mindre än 30 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi398 KJ / 95 kCal
Fett2 g
Salt2.15 g
Kolhydrater15 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stHar gjort den tidigare och den va god men nu experimenterade jag lite och tog det jag behövde bli av med. Blev jalapeño istället för chili + lite siracha. Hade i lite fänkål också. Turkisk yoghurt och smulade fetaost över vid servering, blev väldigt gott!
Karin
Gillade soppan och det gjorde även barnen. Gjorde den inte så stark då ettåringen skulle få äta också men den var god ändå. Ett gott bröd och creme fraishe till så var det toppen.
Hanna
Den var god! Men den var inte tillräckligt tjock tycker jag. Jag gjorde dubbel sats; det kanske är svårare för den att koka ihop och bli tjock om jag har i 2 liter buljong istället för en. Kryddade även för mycket så det behövs många klickar yoghurt till, men det var ju gott!
Eva