Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sojastekt rostas med mangosalsa

Ett festligt och färgsprakande recept där möra bitar rostas, med smak av soja, serveras med ris och lagom het mangosalsa gjord på tomat, röd peppar, avokado, mango, honung och pressad limesaft. Rätten kan avnjutas som middag till helgen eller när du vill hetta upp en vanlig vardagskväll.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Rostas: Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Krydda med peppar och lite salt. Häll på sojan och vänd runt. Lägg köttet i en ugnsäker form. Stek klart mitt i ugnen ca 7 minuter.
  3. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Mangosalsa: Skala och skär mangon i bitar. Dela chilin, skrapa bort kärnorna och finhacka den. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär avokadon och tomaterna i bitar och blanda med mango, chili, honung, olivolja och pressad limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera köttet med riset och salsan.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Kockknepet! Snygga grillränder! Grilla gärna köttet i en grillpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostas
  • 4 skivor rostas
  • 1 tsk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk japansk soja
  • 4 port ris
Mangosalsa
  • 1 mango
  • 1 röd peppar
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2468 kJ / 590 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer