Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling Africana

Kyckling Africana har härliga smaker av curry och kokos. Du vänder kycklingfiléer i cornflakes och tillagar i ugnen. Servera gärna med ris, banan och russin. Det blir riktigt mumsigt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen 150°C.
  2. Smula cornflakesen och vänd kycklingfilén i smulet.
  3. Bryn kycklingfiléerna i matfettet och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  4. Blanda crème fraiche med curry.
  5. Rosta ev. kokosen i en torr het stekpanna. Skala och skiva bananerna.
  6. Servera kycklingen med fullkornsris, kokos, bananer, russin och mango.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria corn flakes.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl cornflakes
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk curry
  • 1 dl kokos
  • 2 bananer
  • 1 dl russin
  • 2 dl djupfryst, tärnad mango
  • fullkornsris till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer