Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Minutbiff med jordnötssås och sojamarinerade groddar

Den möra minutbiffen steks och serveras med en krispig sallad gjord på sojamarinerade böngroddar, tunt skivad gurka och nötiga små sesamfrön. Den smakrika jordnötssåsen toppar rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Fräs vitlöken i oljan, tillsätt ingefäran och fräs med ca 30 sekunder. Rör ner sambal oelek, socker och vatten och låt koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt jordnötter och soja, koka upp och mixa såsen. Smaka av med pressad limesaft och salt.
  3. Marinerade groddar: Dela och skär gurkan i tunna skivor. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Blanda sesamfröna med soja, olja och pressa i resten av limen. Blanda dressingen med böngroddar och gurka.
  4. Biff: Stek köttet i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  5. Servera köttet med sås, groddar och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Jordnötssås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 lime
  • salt
Marinerade groddar
  • 1/2 gurka
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk olja
  • 1/2 lime
  • 180 g böngroddar
Biff
  • ca 500 g minutbiff
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2843 kJ / 680 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer