Sojastekt lövbiff med ingefära
Sojastekt lövbiff med ingefära är ett snabblagat recept som är både spännande, mättande och har en förtrollande god smak. Strimlade lövbiffar med salladslök, sockerärter, paprika, soja, vatten, ingefära och sambal oelek, steks i en het stekpanna och serveras med ris och sesamfrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasminris)
1 msk sesamfrön
8 skivor lövbiff
125 g salladslök
150 g sockerärtor
1 röd paprika
1 msk olja
1 dl japansk soja
2 msk strösocker
1 dl vatten
1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2409 KJ / 575 kCal
Fett17.2 g
Kolhydrater60 g
Protein42.2 g
Kommentarer
Det var gott. Jag hade i purjolök och vitkål när jag inte hade de andra grönsakerna hemma och det blev gott det också.
Åsa
2022-01-27Super bra rätt och god smak Helena
Helena
2021-10-31Mycket gott! Snabblagat!
Agneta
2013-04-21