Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sojastekt lövbiff med ingefära

Sojastekt lövbiff med ingefära är ett snabblagat recept som är både spännande, mättande och har en förtrollande god smak. Strimlade lövbiffar med salladslök, sockerärter, paprika, soja, vatten, ingefära och sambal oelek, steks i en het stekpanna och serveras med ris och sesamfrön.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rosta sesamfröna i en torr och het panna.
  3. Strimla lövbiffen. Ansa salladslöken, strimla den och sockerärterna. Dela och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor.
  4. Stek lövbiffen i oljan i en het stekpanna.
  5. Lägg i grönsakerna i pannan och häll på soja, socker, vatten, ingefära och sambal oelek. Låt det koka ca 5 minuter.
  6. Servera lövbiffen med riset och strö över sesamfrön.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna jasminris)
  • 1 msk sesamfrön
  • 8 skivor lövbiff
  • 125 g salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2409 kJ / 575 kCal