Sojastekt lövbiff med avokadokräm
En rätt på sojastekt lövbiff med en fräsch avokadokräm som tillbehör. Sambal oelek rörs ihop med tomatpuré, soja och vatten till en välsmakande sås. Köttet bryns med paprika där sojablandningen adderas mot slutet och får koka upp så att köttet drar åt sig alla smaker. Avnjut med avokadokräm och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller annat gryn
1 avokado
1/2 dl crème fraiche
1 lime
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1/2 romansallad
Lövbiff
1/2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1/2 dl vatten
ca 350 g lövbiff
1 röd paprika
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Önskar du lite hetta, hacka ner en chili i avokadokrämen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3081 KJ / 736 kCal
Fett33 g
Salt3.57 g
Kolhydrater58 g
Protein48 g
Kommentarer
Mycket gott och snabblagat. Perfekt lunch!
Eva-lisa
2023-07-21Mycket god, men lite lite med sambal. Kommer ta en tesked eller två till nästa gång.
Hanna
2021-08-04Soja? Japansk, kinesisk, annan?
Camilla
2020-05-10Hej Camilla! Det ska vara kinesisk soja. Vi har nu uppdaterat receptet med förtydligandet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-12