Sojastekt lövbiff med avokadokräm

15
3
Sojastekt lövbiff med avokadokräm

En rätt på sojastekt lövbiff med en fräsch avokadokräm som tillbehör. Sambal oelek rörs ihop med tomatpuré, soja och vatten till en välsmakande sås. Köttet bryns med paprika där sojablandningen adderas mot slutet och får koka upp så att köttet drar åt sig alla smaker. Avnjut med avokadokräm och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015

Sojastekt lövbiff med avokadokräm

Ingredienser

2 portioner
2 port ris eller annat gryn
1 avokado
1/2 dl crème fraiche
1 lime
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1/2 romansallad

Lövbiff

1/2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1/2 dl vatten
ca 350 g lövbiff
1 röd paprika
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Önskar du lite hetta, hacka ner en chili i avokadokrämen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Hanna

2021-08-04

Mycket god, men lite lite med sambal. Kommer ta en tesked eller två till nästa gång.

Camilla

2020-05-10

Soja? Japansk, kinesisk, annan?

Redaktionen ICAse

2020-05-12

Hej Camilla! Det ska vara kinesisk soja. Vi har nu uppdaterat receptet med förtydligandet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Elisabeth

2020-03-16

Lite för mkt lime i avokadokrämen, så det minskar vi på till nästa gång. Annars toppen.

Näringsvärde per portion

Energi 3081 KJ / 736 kCal
Fett 33 g
Salt 3.57 g
Kolhydrater 58 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden