Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lövbiff à la Helen

Ett utsökt och enkelt recept på lövbiff à la Helen. Du gör rätten snabbt av bland annat lök, vitlök, soja, sockerärter och cashewnötter. Rätten har en asiatisk touch och du serverar den med härligt jasminris och vitkålssalad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla lövbiffen tunt. Skala lök och vitlök. Skiva löken och hacka vitlöken.
  2. Hetta upp en stekpanna med 1/3 av oljan. Stek hälften av köttet några minuter, lägg över i en panna eller på en tallrik. Stek resten av köttet. Stek löken i resten av oljan. Blanda kött och lök i pannan.
  3. Tillsätt soja, buljongtärning och vatten. Lägg i sockerärterna och låt allt koka några minuter.
  4. Smaksätt med ev. salt och peppar. Blanda ner nötterna och toppa med ärtskott.
  5. Servera med jasminris och en vitkålssallad med tunt skuren vitkål, cottage cheese, apelsinbitar och grovt rivet äpple.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olja
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 150 g sockerärtor
  • salt och peppar
  • 1 dl cashewnötter
  • ärtskott
Lägg till i inköpslistan