Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Oreganostekt lövbiff med fetaostkräm och tomat

Du kommer bli överraskad över hur mycket tid du får över att äta denna rätt! En god oreganokryddad lövbiff serveras här med en krämig fetaostkräm med härlig sälta, steka haricots verts, och syrliga pärltomater som vändts i olja och persilja. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fetaostkräm: Smula fetaosten och blanda med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  3. Lövbiff: Stek bönorna i hälften av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lyft upp bönorna och stek sedan lövbiffen i resten av oljan. Krydda med oregano, salt och peppar.
  4. Tomater: Dela tomaterna och blanda med olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
  5. Hacka persiljan och vänd ner. Skär salladen i bitar.
  6. Servera lövbiffen med ris, tomater, sallad och fetaostkräm.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
Fetaostkräm
  • 75 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
Lövbiff
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 1 tsk olja
  • ca 400 g lövbiff
  • 1 1/2 tsk torkad oregano
Tomater
  • 200 g pärltomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1/2 romansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3184 kJ / 754 kCal