Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Exotiska fruktspett med ingefärsglasyr

Vill du ha en uppfriskande och exotisk efterrätt så satsa på fruktspett med ingefärsglasyr! Frukter som papaya, kiwi och vindruvor bidrar med en härlig sötma och syrlighet som gör att desserten blir både lättsmält och smarrig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär papayan i stora bitar. Skölj och ta bort fästet från sharonfrukterna. Skär dem i fjärdedelar. Skala och skär varje kiwi i 4 bitar. Skala physalisen och skölj vindruvorna.
  2. Trä upp frukten växelvis på 4 grillspett (för 4 port). Pensla spetten med oljan blandad med socker. Grilla spetten ca 8 min runt om. Rör osten smidig med mjölken. Tillsätt florsocker och smaka av med ingefära. Servera de nygrillade spetten med glasyren som var och en får ringla över sitt spett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 papaya
  • 2 sharonfrukter
  • 2 kiwi
  • 12 physalis
  • 12 stora blå vindruvor
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk socker
Glasyr
  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk florsocker
  • 1 1/2 msk färskriven ingefära
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?