Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Papayasalsa med jalapeño

Papayasalsan passar bäst till kyckling- eller fläskkött. Fruktig sötma av papaya, hetta av jalapeño och sting av pressad lime. Låt den gärna dra en stund innan den serveras, då hinner aromerna komma fram ordentligt. En hit på sommarens grillfester.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur papayan. Tärna fruktköttet och tomaterna fint.
  2. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda det med papayan och tomaterna.
  3. Pressa limesaften i salsan och blanda ner olivoljan, krydda med salt och socker.
  4. Servera salsan till grillat. 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion salsa exkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 300 g papaya
  • 2 tomater
  • 2 salladslökar
  • 1 jalapeño peppar
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • strösocker
Till servering
  • Grillat fläskkött eller kyckling och limeklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 497 kJ / 119 kCal