Sojapenslad kyckling med äppelcurrysås

Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Sojapenslad kyckling med äppelcurrysås

Ett smakrikt recept för dig som gillar kryddiga kycklingklubbor! Den sojapenslade kycklingen gör du av bland annat vitlök, soja och kycklingben. Servera med en speciell currysås med äpple - äppelcurrysås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011

Sojapenslad kyckling med äppelcurrysås

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
1/2 tsk salt till vitlöksoljan
1 krm peppar till vitlöksoljan
900 g kycklingben
4 port ris eller annat gryn
2 1/2 morot
1 kålrabbi
1 rött äpple
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt till dressingen
1 krm peppar till dressingen

Äppelcurrysås

3 schalottenlökar
1 rött äpple
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1/2 dl vispgrädde

Gör så här

00:25:00
00:03:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Så enkelt och så gott. Fräscht med kålrabbi i salladen.

    Maria

  • Det tog betydligt längre tid i ugnen. Ca 15 extra min. I det här fallet var kycklingen halvfryst.

    Mitra

  • Fantastisktn god! Hade inga röda äpplen men tog ett grönt. Blev fantastisk smak av den syran.

    Lena

Näringsvärde per portion

Energi2296 KJ / 549 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater69.2 g
Protein15.6 g

Testa liknande recept

  • Vegonuggets med kålrabbisallad
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad