Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sojamarinerade sensommargrönsaker

Sensommargrönsaker är lyxigt för smaklökarna men lättsmält för plånboken – här har vi marinerat morot och rödlök i ketchup och soja. Perfekt tillbehör till sommarens sista grillkvällar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och löken. Skär morötterna i sneda skivor och löken i tunna klyftor.
  2. Koka morötterna i saltat vatten 4-5 minuter eller tills de är mjuka. Lägg i löken den sista minuten. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag.
  3. Blanda olja, ketchup och soja i en bunke. Vänd ner grönsakerna i dressingen.
  4. Servera grönsakerna som en rätt vid sidan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

För lite extra krisp, tillsätt rostade nötter, solrosfrön eller mandlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 2 rödlökar
  • salt
  • 3 msk olja
  • 3 msk tomatketchup
  • 2 msk japansk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 419 kJ / 100 kCal