Sweet and sour sås med körsbär

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Sweet and sour sås med körsbär

Sötsyrliga körsbär passar utmärkt som bas till en asieninspirerad sweet and sour sås. Med lite mindre vatten i receptet så har du istället en körsbärschutney. Körsbärssåsen passar finfint till alla sorts rätter som ska serveras med sweet and sour sås.

Sweet and sour sås med körsbär

Ingredienser

2 dl
2 dl  urkärnade körsbär
1/2 dl  råsocker
2 msk  risvinäger
3/4 dl  vatten
1 msk  japansk soja
1 msk  tomatketchup
1/2 msk  majsstärkelse

Till servering

vårrullar
salladsblad (t ex hjärtsallad och rosésallad)

För alla

Såsen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehören per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi576 KJ / 138 kCal
Fett0.1 g
Salt0.16 g
Kolhydrater32 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärsketchup
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssylt
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga