UNDER 45 MIN | Medel

Sweet and sour sås med körsbär

Sötsyrliga körsbär passar utmärkt som bas till en asieninspirerad sweet and sour sås. Med lite mindre vatten i receptet så har du istället en körsbärschutney. Körsbärssåsen passar finfint till alla sorts rätter som ska serveras med sweet and sour sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka körsbären grovt.
  2. Koka körsbär, socker, vinäger, vatten, soja och ketchup sakta ca 20 minuter.
  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten. Häll blandningen i såsen och koka upp. Låt såsen kallna.
  4. Servera såsen med Vegetariska vårullar i salladsblad

För alla

Såsen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehören per dl.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 2 dl urkärnade körsbär
  • 1/2 dl råsocker
  • 2 msk risvinäger
  • 3/4 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk tomatketchup
  • 1/2 msk majsstärkelse
Till servering
  • vårrullar
  • salladsblad (t ex hjärtsallad och rosésallad)

Näringsvärde
Per portion

Energi 576 kJ / 138 kCal