Sweet and sour sås med körsbär
Sötsyrliga körsbär passar utmärkt som bas till en asieninspirerad sweet and sour sås. Med lite mindre vatten i receptet så har du istället en körsbärschutney. Körsbärssåsen passar finfint till alla sorts rätter som ska serveras med sweet and sour sås.
Ingredienser
2 dl
2 dl urkärnade körsbär
1/2 dl råsocker
2 msk risvinäger
3/4 dl vatten
1 msk japansk soja
1 msk tomatketchup
1/2 msk majsstärkelse
Till servering
vårrullar
salladsblad (t ex hjärtsallad och rosésallad)
För alla
Såsen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehören per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi576 KJ / 138 kCal
Fett0.1 g
Salt0.16 g
Kolhydrater32 g
Protein1 g
Kommentarer