Sweet and sour sås med körsbär

0
0
Sweet and sour sås med körsbär

Sötsyrliga körsbär passar utmärkt som bas till en asieninspirerad sweet and sour sås. Med lite mindre vatten i receptet så har du istället en körsbärschutney. Körsbärssåsen passar finfint till alla sorts rätter som ska serveras med sweet and sour sås.

Skriv ut
Sweet and sour sås med körsbär

Ingredienser

2 dl
2 dl
urkärnade körsbär
1/2 dl
råsocker
2 msk
risvinäger
3/4 dl
vatten
1 msk
japansk soja
1 msk
tomatketchup
1/2 msk
majsstärkelse

Till servering

vårrullar
salladsblad (t ex hjärtsallad och rosésallad)

För alla

Såsen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehören per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 576 KJ / 138 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.16 g
Kolhydrater 32 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept