Drottning Margrethes sill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Drottning Margrethes sill

Ett smaskigt recept på Drottning Margrethes sill. Du gör det av vinbärsgelé, ättiksprit, ketchup, matjessill, kapris och rödlök. Ett delikat recept som passar utmärkt till midsommar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält vinbärsgelén med ättiksprit och vatten i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt tomatketchup under omrörning. Låt svalna.
  2. Skär matjessillfiléer i 2 cm stora bitar och vänd i såsen.
  3. Låt stå minst 1 dygn i kylen.
  4. Vid servering, garnera med kapris och finhackad rödlök.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g röd vinbärsgelé
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 glasburk matjessill (à 570 g)
Garnering
  • 2 msk kapris
  • 1 finhackad rödlök
Lägg till i inköpslistan