Sötsur sås
Hemgjord sötsur sås som är enkel att göra. Den sötsura såsen med ananas balanserar det söta och det syrliga och passar både som dipp, till asiatiska rätter eller att servera till en wok.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997
Ingredienser
ca 3 .5 dl
1 1/2 dl ananasjuice
3/4 dl rårörsocker
3/4 dl vitvinsvinäger
1/2 dl tomatketchup
1 msk japansk soja
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi551 KJ / 132 kCal
Fett0 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein1 g
Kommentarer
Hur länge kan håller såsen utan att bli dålig?
Tess
2024-02-07Hej Tess! Jag tror att den lätt håller en vecka i kylskåpet. Det kan vara så att den jäser om den blir dålig, så lukta och smaka! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-07Smakar alldels för mkt vitvinsvinäger 🥺 Fast att jag tog mindre så de borde ändras liiiite i receptet 😊
Fiddelie
2023-12-17