Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sojamarinerad lax med avokado och rädisor

Sojamarinerad lax är en god laxrätt med sushikänsla. Skiva den råa laxen tunt och pensla med soja. Servera med avokado, krispiga rädisor, krasse och pepparrot. God midsommarmat eller som alternativ till gravad eller rökt lax när som helst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg ut den på ett serveringsfat. Pensla laxen med sojan.
  2. Dela, kärna och gröp ur avokadon, skär den sedan i skivor.
  3. Skiva rädisorna tunt och klipp krassen. Skala och riv pepparroten.
  4. Servera laxen med avokado, rädisor, krasse och pepparrot.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner eller 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g finest lax
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 halvhårda avokado
  • 5 rädisor
  • 1/2 ask smörgåskrasse
  • 1 bit färsk pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1177 kJ / 281 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer