Vaniljyoghurtfromage med jordgubbar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljyoghurtfromage med jordgubbar

Vaniljyoghurtfromage är tårtan som har det mesta. Fluffig och fyllig grädde blandad med vaniljyoghurt, söta fruktiga jordgubbar och knapriga mandelspån. Charmig och himmelskt god!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösigt med sockret. Vispa grädden i en annan bunke och blanda ner i äggpöset tillsammans med yoghurten.
  3. Smält gelatinbladen i en kastrull eller i mikrovågsugnen, full effekt, max 800W, 20-30 sek. Blanda ner gelatinet i yoghurtsmeten. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i yoghurtsmeten.
  4. Skölj en kransform 1,5 liter (för 8 port) med kallt vatten. Häll i yoghurtsmeten. Låt stå i kylskåp minst 3 tim. Skölj ev och snoppa jordgubbarna.
  5. Rosta mandelspånen i torr stekpanna eller på en tallrik i mikrovågsugnen, full effekt, max 800W, ca 1/2 min.
  6. Stjälp upp fromagen på ett fat. Fyll hålet med jordgubbar och strö mandelspånen över. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 10 gelatinblad
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 6 dl vaniljyoghurt (2%)
  • 2 l jordgubbar
  • 1/2 påse mandelspån (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan